Om Caretec

En svensk klassiker

Historien är full av svenska framgångssagor. Många av dem handlar om svenskt stål, nyskapande ingenjörskonst och mänsklig omsorg. Inte sällan rullar de här berättelserna också på fyra hjul. Våra sängar är samma andas barn.

Caretec är Nordens ledande leverantör av patientsängar, patient- och akutvagnar, undersökningsbritsar, sängbord och tillbehör. I dag finns vår utvecklingsavdelning och tillverkning i småländska Forserum. Genom att själva äga hela kedjan kan vi säkerställa funktion och kvalitet i alla led. Vårt starka fokus på ergonomi för patienter och personal har gjort oss till en föregångare; EVAB Patientsäng och Proton P2 är bara två exempel på sängar som satt en ny standard i nordiska vårdmiljöer. Genom att aktivt följa den medicintekniska utvecklingen kan vi snabbt erbjuda nya lösningar som matchar vårdgivarens ambitioner. Utgångspunkten är en noga genomtänkt design där det svenska stålet står för orubblig kvalitet och hög finish. Ett hygieniskt och lättskött material som ger oss stor frihet i formgivningen. Vi kan arbeta med mindre volymer och skapa smidiga sängar med utrymme för teknisk utrustning och tillbehör – utan att kompromissa med komforten.

I dag levererar vi till offentliga och privata vårdmiljöer på flera kontinenter. Allt fler upptäcker och uppskattar vårt skandinaviska angreppssätt – och de svenska, högt satta hållbarhets- och miljökraven är på många sätt unika i världen. När du vänder dig till oss ges alltid möjligheten att anpassa produkten efter dina behov. Vi erbjuder också en rad olika kringtjänster med innovativa logistik- och tekniklösningar som underlättar den dagliga användningen, administration och underhåll. Vår ambition är att fortsätta växa – framförallt i våra kunders medvetande. Vi kommer aldrig att öka våra volymer genom att stressa produktionen. En säng från Caretec kommer alltid att tillverkas med största omsorg, med mänsklig omtanke, på plats i vår egen verkstad.