Bårtransport

Art.nr: PS001000

Caretecs underrede för bårtransport är gjort för att tåla tuffa tag. Konstruktionen klarar hård belastning och påfrestande miljöer med väder och vind. En ergonomisk design avlastar ambulans och vårdpersonal så att de kan fokusera på situationen.

Underredet har utformats för att minimera antalet lyft och vridningar vid överflyttning och förflyttning med olika typer av bårar. Ett justerbart teleskopsystem med snabblås gör att det snabbt och enkelt kan anpassas till både standardbårar och ALLFA-bår. I så gott som alla fall hamnar bårunderlagets tvärstag mellan bårens hjul. Därmed kan du använda chocklägetutan att båren glider iväg. Bårunderredet höjs och sänks manuellt med hjälp av hydraulik. Du sköter domkraften med dubbelsidiga pedaler på underredets långsidor. Pedalerna är insvängda för att ge gott om benutrymme. Chockläget manövreras med hjälp av dubbla gaskolvar för extra hög stabilitet.

Snabbfakta

Hydrauliskt höj- och sänkbart
Pumppedal på underredets båda sidor
Gaskolvsmanövrerat chockläge
Chocklägesreglage i huvudänden
Justerbar i längd för olika ambulansbårar
150 mm centralbromsade polyuretanhjul
Trådkorg i underrede

Mått

Yttermått: 136 x 70 cm
Invändig bredd för bår: 60 cm
Bårunderlagets längd: 102 - 120 cm
Högsta/Lägsta höjd: 50 - 82 cm

Material

Bårtransportunderredet är tillverkat i specialstål. Metalldelar är antingen pulverlackerade, förzinkade eller kromade.

Föreskrifter

Bårtransportunderredet är CE-märkt enligt Medicintekniska direktivet 93/42/EEC Denna säng är avsedd för vuxna personer över 12 års ålder. Endast originaltillbehör får användas på sängen