Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Om Caretec

Erfarenhet och kompetens

Caretec i Forserum AB är en av de äldsta och mest välrenommerade aktörerna på den nordiska marknaden. Med den goda vården som utgångspunkt och vårdpersonalens bästa för ögonen utvecklar och tillverkar vi lösningar för sjukhus, vårdhem och äldreboenden. Patientsängar, patientvagnar, undersökningsbritsar och sängbord är bara några exempel.  Allt vi gör handlar om att underlätta för brukare, personal och anhöriga, så att det blir mer tid över oss människor emellan.

Caretecs produkter är utformade med bästa ergonomi och säkerhet för brukare, personal och patienter. Innovativa och logiska funktioner begränsar tunga lyft och onaturliga rörelser – och du behöver inte en bruksanvisning för att förstå. Med engagemang och nyfikenhet lyssnar vi till berättelserna från brukare, personal och anhöriga, och hittar nya lösningar.

Caretec är en del av svensk vårdhistoria. Sedan verksamheten startade 1954 har vi levererat mer än 500 000 sängar, sängbord, plintar och vagnar till sjukhus och sjukhem runt om i världen.

Från början hette vi ”Eneryda vårdprodukter” och företaget har under årens lopp haft flera starka och engagerade ägare som har hjälpt oss att driva utvecklingen. 1990 förvärvades verksamheten av Proton Group och så småningom bytte vi också namn till Proton Caretec. 1 november 2017 förvärvades Proton Caretec av Bengtssons Mekaniska AB och heter numera Caretec i Forserum AB.

Bengtssons Mekaniska AB som tillverkningsföretag har lång erfarenhet av vården och har tillverkat olika vårdsängar och vårdprodukter under de senaste 20 åren.

Affärsidé

Att erbjuda innovativa och kvalitativa vårdprodukter med stilren och funktionell design.

Certifikat

Vi är certifierade enligt ISO 9001. Certifikatet hittar du här.
Vi är certifierade enligt ISO 14001. Certifikatet hittar du här.

Vision

Att vara den ledande samarbetspartnern inom våra verksamhetsområden på vår marknad. Gå från att sälja den enskilda detaljen eller produkten till att sälja den vassaste lösningen, med den bästa ekonomiska helheten för såväl kunden som Caretec.

Service

Vi hjälper er att fokusera på ett kvalitativt vårdarbete och undvika överraskningar med er utrustning. Säkerställ säkerheten för patient, brukare och användare och förläng produktens livslängd genom att låta oss ta hand om era produkter.

Caretec har en professionell och erfaren serviceorganisation med rätt kompetens för att ta hand om era produkter. Vårt arbete kännetecknas av hög service och tillgänglighet. Vi använder bara originaltillbehör för bästa funktion och användning.

För att underlätta för er som kund har vi ett nummer in till vår kundsupport, oavsett om ert ärende gäller service, köp av reservdelar eller reklamation. Därifrån hjälper vi er sedan boka servicetekniker för reparation eller underhåll, beställa reservdelar till specifik produkt eller reklamera en felaktig vara. Vi tar emot ert ärende via vår webbplats, e-post alternativt telefon alla vardagar mellan 07.00-17.00. Vi lägger stor vikt vid att återkoppla utförda ärenden så att ni är informerade om när servicen är gjord eller om reklamationen godkänts.

Caretec har medarbetare med gedigen erfarenhet och kunskap om våra produkter, liksom branschen i stort. Vi har egna servicetekniker som utför mesta delen av arbetet. Kompletterande till dem har vi också samarbete med etablerade serviceföretag som hjälper oss att täcka upp geografiskt och tidsmässigt där så krävs.

Samarbetspartners

Caretec i Forserum AB ingår i organisationen Bengtssons Mekaniska AB som är ett tillverkningsföretag och monterar och tillverkar alla våra produkter. Produktionen och säljorganisationen utgår från samma byggnad i Forserum Småland. Vi på Caretec har även fler svenska underleverantörer som vi har ett nära samarbete med för att kunna erbjuda högkvalitativa och kostnadseffektiva produkter.